فهرست بستهبندی یا عدل بندی معمولاً توسط فروشنده و یا فرستنده کالا تهیه میگردد و نوع بستهبندی در محموله را مشخص میکند. لیست عدل بندی سندی است که در آن مشخصات ظاهری و محتویات هر بسته از یک بارنامه را در صورت تنوع محتویات بستهها معرفی میکند. لیست عدل بندی در حقیقت حاوی اطلاعات مشروح یک محموله است. این سند از جمله اسنادی است که در ارزیابی دقیق کالا توسط مأموران گمرکی بسیار اهمیت دارد. زمانی که تنوع بستهبندی و یا اینکه محتویات بستهها مغایر و یا مختلف باشند، ارائه لیست عدل بندی به گمرک ضروری میباشد. علاوه بر گمرک کشور مقصد، معمولاً این سند در زمان بازرسی کالا توسط شرکت بازرسی، و ترخیص از گمرک مبدأ نیز مورد استفاده قرار میگیرد.
پکینگ لیست packing list سندی است که در آن بصورت جداگانه کالا های موجود در محموله و وزن و حجم و تعداد هر یک از اقلام را در آن قید کرده است , به موجب سند پکینگ لیست packing list شما می توانید بدانید که در محموله یا کانتینر حمل شده به گمرک مقصد چه کالا هایی وجود دارد و وزن خالص و ناخالص و حجم و تعداد هر کدام از اقلام به تفکیک چقدر می باشد , نام فارسی پکینگ لیست packing list بصورت عدل بندی می باشد و در گمرک به نام سند عدل نامه می شناسند . پکینگ لیست سندی است که همانند سیاهه تجاری جهت انجام تشریفات گمرکی صادرات و واردات در گمرکات مبدا و مقصد مورد استفاده قرار میگیرد، همچنین این سند میتواند برای استفاده شرکت حمل مفید واقع گردد.
این سند در واقع جدولی است که ردیفهای آن به تعداد اقلام، و ستونهای آن به تعداد ویژگیهای مورد نظر میباشد. این ویژگیها یا موارد عبارتاند از:
1 - شماره ردیف
2 - شماره کانتینر
3 - شرح کالا
4 - تعداد کالا
5 - شماره یا علامت بسته
6 - وزن ناخالص
7 - وزن خالص
8 - ابعاد کالا و بستهها
9 - مشخصات فنی
10 - ملاحظات
نمونه ذیل نمونه یکی از پکینگ لیست های تهیه شده توسط شرکت زیمنس می باشد: