نویسنده : ebonak

ویدیو آموزشی اجزا و نحوه عملکرد استرینر Y
در ویدئوی زیر اجزا و نحوه عملکرد استرینر Y را مشاهده می کنید.

استرینر نوع Y یا Y-Type Strainer

در استرینر Y یا صافی نوع Y، پایه فیلتر با زاویه مورب به لوله اصلی وصل می‌شود و صافی (استرینر) در وضعیت Y قرار می‌گیرد (علت نام گذاری آن نیز همین است). این نوع معمولاً در خطوط تحت فشار، بخار، مایع یا گاز استفاده می‌شود اما می‌توان از آن در موقعیت‌های وکیوم یا ساکشن نیز استفاده کرد.استرینر Y معمولا ظرفیت نگهداری گل و لای کمتری نسبت به صافی نوع سبدی دارد و بنابراین تمیزکاری دوره ای بیشتری نیز نیاز دارد. در سیستم‌های بخار، معمولا این مشکل ایجاد نمی‌شود مگر اینکه میزان زنگار زیادی وجود داشته باشد یا بلافاصله بعد از نصب و راه اندازی که مقدار گل و لای زیادی وارد صافی (استرینر) می‌شود.

در جاهایی که مقدار زیادی گل و لای وجود دارد، معمولا می‌توان یک شیر تخلیه از زیر را در کلاهک صافی نصب کرد و به این ترتیب استرینر از فشار بخار برای تمیز شدن استفاده می‌کند و دیگر نیازی به توقف سیستم (کارخانه) نیست.

جهت استرینر نوع Y

صافی نوع Y را می‌توان هم در حالت افقی و هم عمودی (جریان رو به پایین) نصب کرد به طوری که صفحه آن رو به پایین باشد. این حالت به صفحه استرینر امکان می‌دهد تا مواد را در استرینر در پایین ترین نقطه از صفحه جمع کند. در لوله کشی گاز یا بخار افقی، استرینر نوع Y باید به گونه ای نصب شود که پاکت در سطح افقی باشد. این کار از جمع شدن آب در پاکت جلوگیری می‌کند زیرا جمع شدن آب در پاکت می‌تواند باعث خوردگی و اثرگذاری بر فرایندهای انتقال حرارت گردد.

در سیستم‌های مایع، پاکت باید به شکل عمودی روبه پایین باشد. به این ترتیب، در مواقعی که جریان کم است گل و لای جذب شده به شبکه لوله کشی بالادستی برگشت نمی‌کند. هرچند توصیه می‌شود استرینر‌ها در خطوط افقی نصب شوند، این کار همیشه ممکن نیست و اگر جریان رو به پایین باشد، استرینرها را می‌توان در خطوط لوله عمودی نصب کرد که در این صورت گل و لای به صورت طبیعی به سمت پاکت هدایت می‌شود. درجریان رو به بالا نصب استرینر ممکن نیست زیرا استرینر را باید طوری نصب کرد که دهانۀ پاکت روبه پایین باشد و گل و لای به سمت پایین لوله برگردد.



 


نظرات کاربران

ارسال نظر

منو