فلوسوئیچ چیست؟
سوئیچ فلو (flow switch)، که گاهی اوقات به عنوان سنسور جریان یا نشانگر جریان نیز شناخته میشود، ابزار دقیقی است که برای کنترل میزان جریان و فشار مایعات، هوا یا سایر سیال های گازی از طریق کانال، سیستم یا حلقه استفاده میشود.
این سنسورها برای نظارت بر جریان در یک بازه زمانی مشخص استفاده میشود یا میتوان آن را برای نظارت دائمی بر کل جریان تنظیم کرد. از نظر فنی، یک فلو میتر (جریان سنج) یا نشانگر ممکن است لزوماً یک “سوئیچ” جریان واقعی نباشد – اگر دستگاه فقط اطلاعات را ثبت و نمایش دهد، به درستی آن را فلومتر یا نشانگر مینامند.
اگرچه در بیشتر موارد، آنها قادر به انجام اقداماتی مانند متوقف کردن / استارت اجزای دیگر در سایر نقاط سیستم – به عنوان مثال پمپ ها – به منظور تنظیم میزان جریان و فشار به سطح مطلوب و برنامه ریزی شده هستند، پس در این صورت یک سوئیچ جریان واقعی است.
Flow Switch چگونه کار میکند؟
برای درک چگونگی عملکرد سوئیچ جریان و کارکرد آن، ترسیم اجزای اصلی سازنده یک سوئیچ یا سنسور معمولی از این نوع مفید است.
فلوسوئیچ دارای انواع مختلفی شامل نوعی پدل (paddle) یا یک جور ماشه مغناطیسی (magnetic trigger) به عنوان قسمت اولیه است که به مدار متصل شده و در مجاری که مایع یا گاز از آن عبور میکند قرار میگیرد. این پدل توسط هر ماده ای که جریان دارد جابجا شده یا چرخانده میشود و سیگنال را به یک جز ثانویه معروف به ترنسدیوسر ارسال میکند.
ترنسدیوسر این سیگنال خام را از پدل میگیرد و آن را با یک فرمت قابل خواندن به ترنسمیتر منتقل میکند. ترنسمیتر، به نوبه خود، این قرائت را در برابر مجموعه ای از پارامترهای از پیش تعیین شده اندازه گیری میکند و هر سیگنال یا اقدامی را که برای تنظیم رفتار اجزا و مکانیزم ها در مکان دیگری مورد نیاز است، انجام میدهد.
به این ترتیب، کلیدهای جریان میتوانند از طریق قسمت خاصی از سیستم، یا از طریق کل سیستم، میزان جریان مایع یا گاز را مونیتور، گزارش و کنترل کنند و از ماندگاری جریان در میزان پارامترهای از پیش تعیین شده اطمینان حاصل کنند. اگر سرعت بیشتر یا کمتر از حد مورد نیاز باشد، فوراً میتواند مجموعه ای از اقدامات مانند فعال کردن آلارم، روشن کردن پمپ، هدایت جریان و یا خاموش کردن قسمت هایی از سیستم را تحریک کند. عملکردهایی که یک سوئیچ انجام میدهد کاملاً به نوع سوئیچ و نوع طراحی آن بستگی دارد.
همه سوئیچ های جریان یک پدل فیزیکی ندارند. آلتراسونیک و سایر انواع غیر نفوذی (non-intrusive) نیز کاملاً رایج هستند که با برگشت سیگنال از محیط تحت نظارت کار میکنند. این امر به ویژه در مواردی که محیط آلوده باشد، یا از نظر فیزیکی آسیب زده یا خطرناک باشد یا دارای قطعات متحرک در معرض سایش و پارگی باشد، مفید است.
سنسورهای Rota flow یا Variable Area Flow قطعات ساده تری هستند که از یک لوله مخروطی با یک شناور (یا بعضی اوقات یک آهنربای الکتریکی) برای اندازه گیری، محدود کردن یا اجازه عبور آزاد گاز یا مایع از آن استفاده میکنند. انواع مختلفی از سوئیچ جریان مغناطیسی موجود است و تا جایی که محیط تا حدودی رسانا باشد، در طیف وسیعی از کاربردها میتوانند بسیار موثر باشند.
نحوه نصب و تست Flow Switch
از آنجا که انواع مختلفی از سوئیچ جریان وجود دارد، همانطور که در قسمت های بعدی خواهیم دید، طیف گسترده ای از روش ها و تکنیک های نصب سوئیچ جریان نیز وجود دارد. هنگامی که به دنبال اطلاعاتی در مورد سیم کشی سوئیچ جریان هستید، مهمترین چیز این است که درک روشنی از نوع سوئیچ مورد استفاده و استفاده برای چه منظور داشته باشید.
برخی از قوانین پایه وجود دارد که در بیشتر روشهای نصب سوئیچ جریان اعمال میشود. به طور کلی، این موارد عبارتند از:
- نصب سویچ دبی بر روی یک قسمت مستقیم از لوله یا کانال
- اطمینان از طول مناسب لوله مستقیم هم در جلو و هم در پشت سوئیچ – در حالت ایده آل، معادل 10 برابر قطر لوله
- خودداری از نصب یا سیم کشی سوئیچ جریان نزدیک به خم ها، سایر اتصالات، سوپاپ ها، تخلیه ها، قسمت های باریک یا پهن تر لوله و هر ویژگی دیگری که ممکن است باعث نوسانات آشکار میزان جریان در این منطقه شود.
همانطور که روش دقیق نصب سوئیچ جریان، به نوع سوئیچ شما و محل بستگی دارد، برای آزمایش عملکرد سالم هر دستگاهی که از قبل نصب شده است نیز همین مورد وجود دارد. برای دانستن چگونگی آزمایش سوئیچ جریان، باید دقیقاً بدانید که برای چه هدفی آزمایش میکنید.
در بسیاری از موارد شما میتوانید به سادگی و با مشاهده آن در عمل و بررسی اینکه هنگام شروع یا توقف جریان، پاسخ های صحیح فعال میشوند، تأیید کنید که یک سوئیچ جریان به درستی کار میکند. در موارد دیگر، ممکن است لازم باشد از اهم متر برای اندازه گیری مقاومت الکترونیک سوئیچ و تأیید وجود مدار کامل (یا “پیوستگی”) هنگام فعال شدن سوئیچ استفاده کنید.
اگر هر یک از مراحل بالا نتیجه لازم را نداشته باشد، ممکن است زمان تعویض یا تعمیر سوئیچ فرا رسیده باشد. برای انواع و مکانهای سوئیچ جریان خاص- از جمله آنهایی که به تجهیزات ایمنی مانند آبپاش های آتش نشانی در مکان های عمومی متصل هستند آزمایش منظم آنها معمولاً یک الزام قانونی است.
انواع مختلف سوئیچ جریان
انواع مختلفی از سوئیچ های جریان وجود دارد و هر کدام، از رویکردهای متفاوت – اما مهم – برای اندازه گیری میزان جریان خطی، غیرخطی، حجمی یا جرمی مایعات یا گازها را در پیش میگیرند. قبل از سفارش یا نصب سوئیچ جریان، بسیار مهم است که درک روشنی از نوع خاصی که برای کاربرد مورد نظر خود نیاز دارید، داشته باشید.
هیچ یک از انواع یا مارک های مختلف سوئیچ فلو، هر/همه وظایف کل جریان سوئیچ را در هر سناریوی داده شده، مطابق استاندارد مناسب انجام نمیدهد، بنابراین باید بدانید که برای عملکرد دقیق که در نظر گرفته شده است، به چه نوعی نیاز دارید.
انواع سوئیچ های جریان برای آب و مایعات
بیشتر سوئیچ های جریان آب با استفاده از یک پدل – معمولاً فیزیکی، اما گاهی اوقات با اولتراسونیک – مستقیماً با سیم کشی به کانالی که از آن آب یا مایعات دیگر عبور میکند کار میکنند. سرعت حرکت پدل میزان جریان را به ترنسدیوسر نشان میدهد و ترانسمیتر نیز به نوبه خود این اطلاعات را گرفته و آن را به یک سیگنال یا عمل تبدیل میکند.
انواع مختلفی از سوئیچ جریان آب موجود است. در بخش های زیر، موارد رایج تری را بررسی خواهیم کرد.
سوئیچ های جریان برای پمپ های آب
سوئیچ جریان پمپ آب، برای ایجاد تنظیمات خودکار هنگام کار در سرعت عملیاتی یا انتقال حجم توسط پمپ برقی متصل به سیستم مایع طراحی شده است. با احساس حرکت گرانشی و میزان جریان کلی آب در سیستم، میتواند سیگنال های روشن / خاموش را به پمپ ها ارسال کند که به نوبه خود فشار آب داخلی سیستم را افزایش یا کاهش میدهد.
این امر همچنین میتواند از خشک شدن پمپ ها در صورت قطع منبع تغذیه جلوگیری کند، در غیر این صورت به سرعت آسیب به پمپ وارد میشود.
سوئیچ جریان برای آب پاش ها
سوئیچ جریان آبپاش بحرانی ترینالمان در سیستم های آب پاش خودکار است. در این سناریو، وظیفه اصلی آن این است که تشخیص دهد آب از طریق لوله های آبپاش و دریچه ها از دبی مشخص بالاتر میرود، که نشان میدهد سیستم آبپاش فعال شده است.
سپس این سیگنال به ساختمان آتش نشانی ارسال میشود که آنها علت را تحقیق کنند. بیشتر سوئیچ های جریان طراحی شده برای این استفاده، دارای یک تایمر تأخیر نیز هستند که فقط در صورت شناسایی جریان مداوم برای مدت زمان مشخص، سیگنال اضطراری را ارسال میکند. این امر برای جلوگیری از تشخیص مثبت کاذب ناشی از تغییرات غیر مرتبط یا بی ضرر فشار در جای دیگر سیستم است.
سوئیچ های جریان مغناطیسی آب
سوئیچ های جریان مغناطیسی مطابق قانون القای الکترومغناطیسی فارادی عمل میکنند، که اساساً بیان میکند ولتاژ ناشی از سرعت حرکت یک هادی (آب در این حالت) با یک میدان مغناطیسی متناسب است.
به طور خلاصه، سرعت و حجم حرکت با تولید یک میدان مغناطیسی برای عبور آب اندازه گیری میشود. این اطلاعات توسط یک سنسور الکتریکی خوانده میشود، که به نوبه خود عملی بر اساس این خواندن را تحریک میکند.
برای عملکرد صحیح سوئیچ جریان آب مغناطیسی، مایعات عبوری از آن باید حداقل تا حدی رسانا باشد. آنها اغلب در سیستم های فاضلاب یافت میشوند.
سوئیچ جریان آب درون خطی
سوئیچ جریان آب درون خطی سوئیچی است که به عنوان بخشی جدایی ناپذیر از سیستم کلی به طور دائمی نصب میشود. این را میتوان با یک سوئیچ جریان “insertion” ، که از یک پروب یا پدل استفاده میکند از خارج وارد لوله فرآیند میشود، مقایسه کرد.
سوئیچ های داخلی دارای هزینه بیشتری هستند و نصب و نگهداری آنها پیچیده تر است، اما برای کارکرد صحیح آنها به بخش اجرای مستقیم بسیار کوتاه تر احتیاج دارند و معمولاً پس از نصب میتوانند جریان را به طور خودکار تنظیم کنند.
سوئیچ جریان آب پدل
سوئیچ های جریان آب پارویی یا پدل به یک پروب یا پاروی فیزیکی متکی هستند تا در لوله ای که آب یا مایعات دیگر از آن عبور میکند آویزان شوند. این سویچ بسته به میزان جریان مواد از طریق کانال در سرعتها و فشارهای متفاوتی چرخانده یا تحریک میشود و این سیگنال ها به قرائت ها و اعمال تبدیل میشوند.
سوئیچ های جریان پدل برای اندازه گیری مداوم و قابل اطمینان میزان جریان بسیار خوب هستند، اما نسبت به اشیا خارجی و تجمع بقایای آن بسیار حساس هستند و همچنین به دلیل فرسودگی، قطعات دائماً متحرک آنها به تعمیرات دوره ای احتیاج دارند.
سوئیچ های جریان برای گاز و هوا
از کلیدهای جریان هوا میتوان برای سیستم های تصفیه و تأمین هوا، گرمایش کانال، تخلیه اگزوز و موارد دیگر استفاده کرد. مانند معادل های آب آنها میتوانند به صورت سوئیچ جریان مکانیکی یا انواع غیر نفوذی طراحی شوند که سرعت عبور را از طریق دیگر حس میکنند.
در بخش های زیر نمونه های مختلفی از موارد استفاده معمول سوئیچ جریان هوا و گاز را بیان خواهیم کرد.
سوئیچ جریان هوا برای کانال و HVAC
سوئیچ های جریان هوا به طور گسترده ای در تمام سیستم های کانال کشی و سیستم تهویه مطبوع یافت میشود، که اغلب از یک نوع مکانیکی (paddle) برای تریگ یک میکروسوئیچ در هنگام افزایش یا کاهش جریان بیش از یک میزان یا حجم تعیین شده استفاده میکنند.
در سیستم های تهویه مطبوع و داکت، از بسیاری از کلیدهای جریان هوا نیز میتوان برای انجام اعمالی نظیر هندلینگ هوا، نظارت بر فن و نظارت بر فیلتر استفاده کرد.
سوئیچ های جریان هوا با پدل
دقیقاً مانند معادل سوئیچ جریان پدل یا پارویی آب، یک سوئیچ جریان هوای پارویی – که بعضاً به آن سوئیچ نوع پره ای میگویند. یک سنسور مکانیکی است که تا حدی در مجرا تحت نظارت وارد میشود.
گازها و هوایی که از طریق مجرا ارسال میشوند، به طور فیزیکی پارویی را که مستقیماً در کانال جریان هوا نشسته است حرکت میدهند و این به نوبه خود، هنگامی که جریان بیش از میزان مورد نظر افزایش یا کاهش یابد، عملیاتی را آغاز میکند.
سوئیچ جریان هوا برای دیگهای بخار
سوئیچ جریان هوا در یک دیگ بخار به طور کلی تخلیه مناسب گازهای زائد از سیستم توسط فن ها را از طریق دودکش کنترل میکند. این گازها باید قبل از آتش گرفتن دیگ بخار با خیال راحت دفع شوند، و سوئیچ جریان هوای دیگ بخار معمولاً طوری تنظیم میشود که فقط در صورت چرخش فن ها در سرعت چرخش، اجازه اشتعال را بدهد.
در صورت عدم کارکرد مناسب دودکش یا فن، سوئیچ جریان هوا تشخیص میدهد که فشار به اندازه کافی پایین نیامده است و اجازه نمیدهد تا دیگ بخار روشن شود تا مشکل برطرف شود.
سوئیچ جریان هوای خطی
دقیقاً مانند یک سوئیچ جریان آب درون خطی، سوئیچ های جریان هوا درون خطی به عنوان بخشی جدایی ناپذیر از مجاری که از طریق آن گاز یا هوا تغذیه میشود، نصب میشوند. در مرحله اول نصب و نگهداری آنها پیچیده تر میشود، اما همچنین تمایل به عملکرد چند منظوره دارند، در خواندن جریان مداوم برای مدت زمان طولانی بهتر عمل میکنند و به طور کلی نسبت به سوئیچ های ورودی یا جریان پدل به نگهداری کمتری نیاز دارند.
سوئیچ جریان از نوع پدل یا پارویی
سوئیچ های جریان پدل نوعی سوئیچ مکانیکی هستند که مستقیماً با فشار از محیط – معمولاً مایع – از طریق کانال یا کانالی که سوئیچ در آن قرار دارد، فعال میشوند. پدل غالباً یک نوار فلزی یا پلاستیکی کوچک است که در داخل لوله آویزان است و یا به یک فنر کششی یا یک سری آهن ربا متصل است.
در موقعیت استراحت، بسته به عملکرد سوئیچ و سیستم بزرگتری که بخشی از آن است، باز یا بسته در نظر گرفته میشود. هر سیالی که از طریق مجرا با نیروی کافی (یا ناکافی) برای انتقال پدل سوئیچ جریان به موقعیت دوم عبور کند، مدار را کامل میکند و باعث ایجاد واکنش یا آلارم میشود.
فلوسوئیچ های پراکندگی حرارتی
سوئیچ جریان پراکندگی حرارتی یک قطعه حالت جامد (solid state) است، به این معنی که هیچ قسمت متحرکی ندارد (در مقابل پاروی مکانیکی – یا محصول از نوع پره). سوئیچ جریان حرارتی شامل یک پروب حسگر است که در مرکز جریان در یک کانال یا خط لوله قرار میگیرد.
این کاوشگر از طریق ورودی وات الکتریکی به طور مداوم گرم میشود و اصل پراکندگی حرارتی اجازه میدهد تا میزان گاز یا جریان مایع با توجه به سرعت “انتقال” گرما توسط مولکول های رد شده محاسبه شود.
مقدار وات لازم برای فرستادن به ترانسمیتر برای حفظ دمای ثابت، اعداد لازم را برای محاسبه دقیق دبی میدهد. علاوه بر دقت، سوئیچ های جریان پراکندگی حرارتی به دلیل انعطاف پذیری (اندازه گیری میزان دبی بسیار کم و بسیار زیاد) ، ناهمواری و راحتی قرار گرفتن ، باارزش هستند.
سوئیچ های جریان روغن
فلو سوییچ سوخت یا جریان روغن، دقیقاً مانند سایر سوئیچ های جریان مایع کار میکنند و به همین ترتیب ، آنها با تنظیمات مختلفی ارائه میشوند که متداول ترین آنها انواع پدل یا حرارتی است.
سوئیچ هایی که برای استفاده با سوخت و روغن طراحی شده اند نسبت به نسخه هایی که برای رسانه های کمتر تهاجمی طراحی شده اند کمی سخت تر هستند و معمولاً میتوانند در دماهای بالاتر با آب بندی و محفظه قوی تر کار کنند.
سوئیچ های جریان اولتراسونیک و غیر نفوذی
سوئیچ دبی التراسونیک یک نوع محبوب سوئیچ جریان غیر نفوذی (non intrusive) است، به این معنی که آنها در واقع نیازی به نفوذ به دیواره لوله، کانال یا کانالی نیستند که میخواهید جریان را از طریق آن کنترل کنید.
درعوض، یک مدل اولتراسونیک میتواند به قسمت بیرونی مجرا بسته شود، جایی که با پینگ و سیگنال برگشتی از حسگرها به سرعت جریان را خوانده و در برابر آن واکنش نشان میدهد. این سیگنال قبل از بازگشت به سنسور شکسته شده و توسط ذرات یا حباب های جریان منعکس میشود و سپس میتوان با استفاده از اثر داپلر میزان جریان را محاسبه کرد.
از آنجا که سوئیچ های جریان اولتراسونیک معمولاً به ذرات معلق یا هوادهی موجود در مایع متکی هستند، بنابراین برای آب نوشیدنی یا آب مقطر مناسب نیستند و بیشتر مشاهده میشوند که فاضلاب و سایر سیال های “کثیف” را کنترل میکنند. انواع کلمپی فقط به دلیل خطر تداخل در سیگنال با انواع خاصی از کانال کار میکنند و به همین دلیل به ندرت در لوله های بر خط دیده میشوند.
سوئیچ های مکانیکی جریان
کلیدهای مکانیکی جریان هر نوع سوئیچ است که دارای یک یا چند قسمت متحرک باشد که در اثر تماس مستقیم فیزیکی با محیط تحت نظارت تحریک میشود. آنها معمولاً با حرکت اجزا باعث تکمیل مدار میشوند، که به نوبه خود عمل یا پاسخ مورد نیاز را تحریک میکند.
سوئیچ های دنده ای از نوع paddle نمونه متداول سوئیچ جریان مکانیکی هستند. کلیدهای مکانیکی نیاز به آزمایش و تعویض دوره ای دارند، زیرا یک حرکت مستمر فیزیکی قطعات در نهایت منجر به ساییدگی و پارگی میشود که میتواند عملکرد را تحت تأثیر قرار دهد.
سوئیچ جریان پی وی سی (PVC Flow Switches)
سوئیچ های جریان پی وی سی اغلب از اساسی ترین نوع محصولات برای این کاربرد هستند و معمولاً در مواردی که به تأیید چشمی سریع جریان / عدم جریان نیاز باشد، آنها ترجیح داده میشوند. سوئیچ جریان پی وی سی معمولاً مکانیکی است و میتواند از نوع پره ای یا مغناطیسی با یک یا چند قسمت متحرک باشد.
نصب آنها معمولاً مقرون به صرفه است و در ساخت و سازها کاملاً ناهموار هستند. آنها معمولاً برای تمیز کردن و نگهداری آسان و همچنین سازگاری شیمیایی خوب و خواص ضد خوردگی طراحی شده اند.
فلوسوئیچ صنعتی
سوئیچ های جریان صنعتی تمایل دارند که نمونه های بزرگتر و مقاوم تری از بسیاری از انواع سوئیچ های جریان مشخص شده در بالا باشند. آنها معمولاً قادر به مقاومت در برابر حجمها، فشارها و دبی های قابل توجه بالاتر هستند و غالباً برای کنترل مواد بسیار پرخاشگرانه، آلوده یا خطرناک طراحی شده اند.
سوئیچ های جریان صنعتی اغلب به منظور عملکرد خوب در آب حاوی زنگ زدگی و سایر ذرات فلزی، از اجزای مغناطیسی اجتناب میکنند.
سوئیچ های جریان کالری سنجی
اگر قبلاً با عملکرد معادلات پراکندگی حرارتی مربوط به آنها نزدیک شده اید، درک چگونگی عملکرد سوئیچ های جریان کالریمتری نسبتاً ساده است. یک سوئیچ کالریمتریک از دو سنسور دما استفاده میکند ، یکی از آنها گرم میشود و دیگری درجه حرارت محیط موجود در کانال را کنترل میکند.
هنگامی که اختلاف بین این دو قرائت مقایسه شود ، میتوان دوباره دبی را محاسبه کرد – جریان سریعتر اختلاف کمتری را در پی خواهد داشت، زیرا گرما با سرعت بیشتری از سنسور گرم شده خارج میشود.
سوئیچ های جریان پنوماتیک
سوئیچ جریان پنوماتیک معمولاً سوپاپ هوا را جایگزین سوئیچ مکانیکی یا نوع پارویی میکند و میتواند برای کنترل عبور هوا از رله ها یا شیرها هنگام شروع یا توقف جریان مورد استفاده قرار گیرد.
در صورت پایین آمدن سرعت جریان در یک سطح پایین، غالباً یک سوپاپ هوا تنظیم میشود تا فشار آن از سیستم خارج شود. سوئیچ های جریان پنوماتیک همچنین در مواردی که یک اختلاف فشار لازم بین مناطق مختلف کانال کشی وجود دارد مفید هستند.
سوئیچ های قابل تنظیم جریان
سوئیچ جریان قابل تنظیم هر نوع دستگاهی است که به کاربر اجازه میدهد بدون جدا کردن واحد، تنظیمات جریان دلخواه را به سرعت و به راحتی کالیبره کند. این کار معمولاً با پیچ گوشتی تخت، باز یا بسته میشود تا حساسیت پره یا پارویی که در داخل محفظه کلید قرار دارد تنظیم شود.
سوئیچ های چرخشی روتاری (Rotary Flow Switches)
یک سوئیچ جریان دوار به عنوان یک توربین اساسی که به طور کلی به شکل یک چرخ چند تیغه ای یا پارو دار که کاملاً در داخل جریان کانال بر روی یاتاقان چرخان آزاد سوار شده است، عمل میکند. میزان جریان را به عنوان مایع (رایج ترین واسطه برای سوئیچ های جریان دوار) از روی آن عبور میدهد مشخص میکند. در طرح های پروانه، پیستون (شنت) و چرخ دنده در دسترس هستند.
نحوه عملکرد فلوسوئیچ
برای دانستن نحوه استفاده از سوئیچ جریان، ابتدا باید بدانید که سوئیچ در سیستم خاصی که صحبت میکنید برای انجام چه وظیفه ای در نظر گرفته شده است. اکثریت قریب به اتفاق به طور کاملا خودکار کار میکنند مگر اینکه آسیب ببینند یا تخریب شوند، بنابراین دانستن چگونگی استفاده از سوئیچ جریان، بیشتر این است که بدانیم چگونه میتوان تشخیص داد که آنطور که باید کار نمیکند. این کاملاً به نقشی که در یک سیستم معین بازی میکند بستگی خواهد داشت.
سوئیچ جریان در دیگهای بخار
سوئیچ جریان در دیگهای بخار را میتوان در هر دو خط لوله آب و گاز یافت. برای کانالهای آب، آنها به طور کلی برای محافظت از دیگ بخار در حالت کم / بدون جریان نصب شده اند. سوئیچ های جریان دیگهای بخار گازی عمدتا برای جلوگیری از سوختن دیگ بخار استفاده میشود قبل از اینکه گازهای اضافی توسط فن ها از طریق دودکش تخلیه شود.
سوئیچ های جریان برای پمپ ها
برای جلوگیری از خشک شدن پمپ در صورت خرابی در تأمین آب، معمولاً سوئیچ جریان پمپ نصب میشود. از آنجا که پمپ های آب در شرایط جریان کم و بدون جریان میتوانند به سرعت بیش از حد گرم شوند یا آسیب ببینند، سوئیچ های جریان پمپ ها معمولاً برای خاموش کردن موقتی پمپ در صورت عدم تأمین مایعات کافی کار میکنند.
سوئیچ جریان برای پمپ های دوش
سوئیچ جریان پمپ دوش باعث میشود فشار آب از طریق لوله کشی و از سر دوش بالا برود. آنها را میتوان در هر دو کانال گرم و سرد تهیه کرد، و به طور کلی مکانیکی هستند.
تقاضای آب برای سر دوش باعث میشود تا سوئیچ فعال شود و این به نوبه خود مدار را کامل میکند که پمپ شروع به کار کردن میکند. با گذشت زمان، سوئیچ های جریان پمپ دوش میتوانند به دلیل مقادیر آهک، گرما و سایر مشکلات تخریب شوند و در نهایت ممکن است نیاز به تعویض داشته باشند.
سوئیچ های جریان برای پمپ های حرارتی
یک سوئیچ جریان پمپ حرارتی اغلب در استخرها و آبگرم وجود دارد، جایی که یک پمپ حرارتی نسبتاً بزرگ برای رساندن آب به دمای مطلوب پس از روشن شدن مورد نیاز است و تقاضای گرما و جریان آب را تشخیص میدهد. در این حالت سوئیچ جریان برای جلوگیری از کارکرد پمپ در هنگام وقفه در تأمین آب و یا استفاده از استخر، کار میکند.
سوئیچ جریان برای پمپ های استخر
سوئیچ های جریان پمپ استخر کاملاً مشابه عملکرد مشخص شده در بالا برای پمپ های حرارتی هستند – سوئیچ از ادامه کار پمپ استخر در شرایط کم جریان / بدون جریان جلوگیری میکند، که میتواند به قطعه آسیب جدی برساند و هنگامی که از استخر استفاده نمیشود.
سوئیچ های جریان برای پمپ های مخزن
کلیدهای پمپ مخزن معمولاً نصب میشوند تا اطمینان حاصل شود که آب سیستم زهکشی سرریز نمیکند. باز هم، خشک شدن پمپ غیرمستغرق به سرعت به آن آسیب میزند، بنابراین در صورت خرابی منبع تغذیه آب یا پایین آمدن میزان جریان، سوئیچ همچنین با خاموش کردن پمپ از آن محافظت میکند.
سوئیچ جریان برای وان های آبگرم و جکوزی
سوئیچ جریان وان آب گرم همچنین از اجزای پمپ موجود در جکوزی و وان آب گرم در صورت گرم شدن بیش از حد پایین محافظت میکند. در صورت خرابی جریان آب یا تشکیل جیب هوا در پمپ ، سوئیچ باز میشود تا از ذوب شدن پمپ یا عناصر گرمایشی جلوگیری کند.
فلوسوئیچ های دما و فشار بالا
از کلیدهای جریان دمای بالا معمولاً در سیستمهای صنعتی یا تولیدی استفاده میشود، جایی که گاهی نیاز به جریان مداوم مایعات یا گازها در دمای حداکثر 350 درجه سانتیگراد و بالاتر است. سوئیچ دبی فشار بالا برای استفاده در کاربرد های مشابه چالش برانگیز ب طراحی شده و ساخته میشوند که احتمالاً تحت فشار نیروها و دبی های بسیار زیادتر ازسیالهای مختلف قرار میگیرند.
سوئیچ های جریان بهداشتی
سوئیچ های جریان بهداشتی اغلب در صنایعی که بهداشت از اهمیت ویژه ای برخوردار است، ضروری هستند – این ممکن است شامل تولید مواد غذایی، داروسازی، محیط های پزشکی و آزمایشگاهی یا تحقیقات و توسعه صنعتی باشد که در آن کاهش خطر آلودگی به حداقل میرسد.
آنها معمولاً از فولاد ضد زنگ ساخته میشوند و بعضی اوقات دارای محفظه های داخلی کاملاً آب بندی شده هستند که در آن سویچ های توربینی یا مغناطیسی قرار دارد.
سوئیچ های جریان چیلر
سوئیچ های جریان چیلر معمولاً برای محافظت در برابر سناریوهای جریان کم/ عدم جریان که میتوانند منجر به آسیب یخ زدگی شوند، نصب میشوند. آنها اغلب در سیستم های خنک کننده هوا صنعتی، تجاری یا سازمانی یافت میشوند، همچنین انواع مختلفی از تجهیزات داغ از جمله ابزار ماشین آلات، واحدهای تصویربرداری پزشکی، سیستم های تولید غذا و نوشیدنی و غیره را سرد میکنند. سوئیچ های جریان چیلر بسته به سیستم فشرده سازی یک کولر خاص برای استفاده از آن میتوانند برای هوا یا مایع باشند.
اندازه ها و ولتاژهای سوئیچ جریان
علاوه بر شناسایی نوع صحیح سوئیچ جریان برای موقعیت و کاربردی که لازم دارید، انتخاب سایز و ولتاژ مناسب سوئیچ برای کارکرد صحیح در کانال یا سیستمی که نصب میکنید نیز مهم است.
- سوئیچ های جریان 1 اینچ
- سوئیچ های جریان 2 اینچ
- سوئیچ های 4 اینچ
- سوئیچ های جریان 24 ولت که معمولاً در طیف وسیعی از انواع و اندازه های سوئیچ، از جمله سوئیچ های جریان پدل، روتاری و الکترومغناطیسی برای کاربردهای گاز و مایع یافت میشوند.
مارک ها و تولیدکنندگان محبوب Flow Switch
مارک های مختلف پیشرو و تولید کنندگان سوئیچ جریان انواع مختلفی از سوئیچ ها ، لوازم جانبی و سیستم هایی را دارند که به طور گسترده ای در آنها استفاده میشود. برخی از معروف ترین و محبوب ترین تولید کنندگان سوئیچ جریان شامل هانیول و دایر، لاندیس هستند.